۱۳۹۲ تیر ۱۲, چهارشنبه

عبدالله مهتدی: چون تغییرات اساسی در ایران صورت نمی گیرد، انتخابات را تحریم کردیم

ترجمه و تنظیم: دیاکو مروتی
آسو نیوز: عبدالله مهتدی دبیر کل حزب کومه له کردستان ایران، در گفت و گویی با مجله ی انگلیسی زبان "وایس " در مورد انتخابات اخیر ریاست جمهوری با اشاره به رای مردم به روحانی اعلام کرد، تمام ساختار قانون اساسی جمهوری مساعد برای تغییرات دمکراتیک نمی باشد و خامنه ایی نیز به عنوان رهبر جمهوری اسلامی حرف آخر را می زند.


وی همچنین با اشاره به رای مردم به روحانی عنوان کرد، مردم مشخصا برای تغییرات احتمالی در شیوه ی سیاست جمهوری اسلامی به روحانی رای دادند اگر چه مشخص نیست که آیا این تغییرات صورت می گیرد یا نا که جای شک و گمان می باشد.

آقای مهتدی در جواب سوالی دیگر در رابطه با تبلیغات رسانه های غربی در به تصویر کشیدن روحانی به عنوان اصطلاح طلبی میانه رو گفت: روحانی هرگز یک اصلاح طلب نیست وهرگز او نیز چنین ادعایی نکرده است. 

دبیر کل حزب کومه له کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود در جواب عملکرد رسانه هایی داخلی ایران در طول انتخابات خاطر نشان کرد، رسانه های داخلی تحت کنترل شدید حکومت می باشد به گونه ایی که تا همین اواخر نیز رسانه های ایران از کردها به عنوان دشمنان خداو عوامل اسرائیل و امریکا و تروریست نام می بردند که کاملا این تصویر از کردها اشتباه می باشد.

وی همچنین افزود، در حقیقت این رژیم ایران بود زمانی که مردم کرد خواهان حقوق خود بودند اولین بار به کردستان یورش آورد بنابراین ما نیازمند تغییرات واقعی در نهادهای رسانه ایی ایرانی هستیم.

آقای مهتدی در جواب اینکه چه آینده ایی درانتظار کردهای ایران است، بیان داشت، هیچ دولتی نباید مسئله کردها را نادیده بگیرد وجود دمکراسی در هر دولتی بستگی به این موضوع دارد.

وی در ادامه در جواب سوالی که آیا کومه له تحت قوانین غیر اسلامی بنا شده است، اظهار داشت: بله این امر درست است، تقریبا به مانند تاسیس هر حزب سیاسی در کردستان ایران این مسئله صدق می کند ما در در سال 1348 در زمان شاه کار خود را آغاز کردیم به طوری که در طول زمامداری شاه فعالیت خود را به صورت زیرزمینی انجام می دادیم. اندکی پس از آن، ما با حزب دمکرات کردستان ایران، دیگر حزب اصلی کردها به طور غیر قانونی فعالیت خود را انجام می دادیم.

دبیر کل حزب کومه له کردستان ایران در مورد اولیت بندی های حزب خود عنوان کرد، ما خواهان ایرانی دمکرات سکولار و فدرال هستیم . ما سخت متعقد به جدایی دولت و دین می باشیم، ما همچنین خواهان سیستمی در ایران هستیم که در آن تمام گروهای قومی- کردها، آذربایجانیها، بلوچها بتوانند امورات محلی و منطقه ایی خود را از طریق نهادهای منتخب اداره نمایند.

وی ادامه داد، ما بر این باوریم که اهمیت جنبش های اجتماعی سیاسی ومدنی دریک اتلاف وسیع برای به ارمغان آوردن تغییرات بزرگ در ایران برای تحقق جنبش های کارگری، زنان و دانشجویان و اقلیتهای قومی در ایران هستیم.

اقای مهتدی در بخش دیگر از اظهارات خود بیان داشت تاسیس کردستان بزرگ و یا جدایی از ایران در برنامه ی ما نمی باشد بلکه ما برای یک ایران دمکراتیک در حال مبارزه هستیم ایرانی که در آن حقوق دیگر اقلیت های براساس قانون اساس محترم شمرده شود.

وی در مورد رابطه ایران با سوریه بیان کرد، ما به شدت مخالف سیاست های خارجی جمهوری اسلامی و حمایت آنان از تروریست ها هستیم و همچنین مخالف کمک های ایران به حکومت سوریه هستیم و همچنین بر این باوریم که مردم سوریه خود باید سرنوشت خود را تعیین کنند.

آقای مهتدی همچنین درمورد برنامه هسته ایی ایران خاطر نشان کرد، ما در مورد برنامه هسته ایی ایران کاملا مشکوک هستیم و می دانیم که این امر هرگز درراستای منافع مردم ایران نمی باشد و زیان آور نیز است به همین لحاظ نگرانی های جامعه بین الملل کاملا قابل درک است.

دبیر کل حزب کومه له کردستان در مورد اینکه علت تحریم انتخابات از سوی احزاب کردی چه بوده است، گفت این امر دلیل بر بی تفاوتی نبوده است است زیرا آنها معتقدند انتخابات در ایران هیچ تغییراتی سیاسی بزرگی را به همراه نخواهد داشت.

آقای مهتدی درسوالی پایانی درمورد اینکه آیا در انتخابات اخیر جمهوری اسلامی شرکت داشت، گفت، خیر ما حق نداریم نه در انتخابات ایران شرکت و نامزدی نیز معرفی نماییم زیرا در ایران حتی چهرهای حکومتی نیز ردصلاحیت می شوند، احزاب سیاسی واقعی ،آزادی بیان، آزادی روزنامه و مطبوعات در ایران موجود نیست، پس با این حال نمی توان انتظار انتخاباتی عادلانه درایران راداشته باشیم.

منبع: مجله انگلیسی وایس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.