۱۳۹۲ مرداد ۲۰, یکشنبه

سیامک مدرسی: کنگرەی ملی کرد فرصتی برای استقرار دمکراسی است.

روز دوشنبه ۲۲ جولای با حضور نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی از هر چهار بخش کردستان کمیته مقدماتی کنفرانس ملی کرد به ریاست مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان برگزار شد.
شرکت کنندگان در این نشست با تشکیل یک کمیسیون ۲۱ نفره به منظور آماده سازی برای برگزاری کنفرانس که قرار است ماه آینده میلادی در اربیل پایتخت اقلیم کردستان برگزار شود، موافقت کردند.
آقای سیامک مدرسی عضو کمیته مرکزی حزب کومەله کردستان ایران یکی از اعضای کمیته تدارک این کنگره می‌باشد که درمصاحبه با آسو نیوز عنوان کرد:

در اولین جلسه ای که با ابتکار و فراخوان آقای مسعود بارزانی و به نیابت از جانب آقایان جلال طالبانی و عبدالله اوجالان به منظور انتخاب کمیته تدارک بسته شد اکثریت احزب از هر چهار بخش کردستان یعنی بخشهای ترکیه، ایران، عراق و سوریه شرکت داشتند.
آقای مدرسی در مورد وظایف این کمیته در قبال تشکیل این کنگره و معیارهای شرکت افراد در این کمیته افزود:
کمیته تدارک کنگره از نمایندگان بخشی از احزاب هر چهار بخش کردستان تشکیل شده است و تعداد آنان بیست و یک نفر میباشد.
برای هر بخش کردستان سهمیەای در نظر گرفته شد. سهمیه کردستان ایران ٥ نماینده بود که در میان خودشان و از طریق یک انتخابات مخفی و مستقیم و کاملا قانونی این نمایندگان انتخاب شدند و من به عنوان نماینده حزب کومله کردستان ایران به نمایندگی در این کمیته (تدارک) انتخاب شدم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد:
وظیفه کمیته همچنانکه از نامش هم پیداست تدارک اولیه برای برگزاری کنگره میباشد. این تدارک هم شامل مسائل فنی و مالی و امکانات میباشد و هم تدارک سیاسی از جمله تهیه اوراق و اسناد اولیەای که البته باید در نهایت در خود کنگره تصویب و تکمیل شوند.
البته ناگفته پیداست که حکومت اقلیم کردستان بخش مالی و محل برگزاری آن را تماما بر عهده گرفته است.
درهمین رابطه برخی از کارشناسان بر این باورند که برگزاری این کنگره به منظور اتخاذ یک استراتژی مشترک و همسو میان کردها از اهداف دیرینه بسیاری از فعالان و احزاب سیاسی کرد بوده است.
در این رابطه آقای مدرسی نیز معتقد است:
ایده تشکیل چنین کنگره‌ای از مدتها قبل در میان رهبران کرد وجود داشته و بحث میشده است. حتی تلاش هائی نیز در این راستا صورت گرفته بود. ولی این اولین باری است که در سرزمین کردستان و با چنین شرکت گسترده ای از احزاب و اشخاص برای تشکیل کنگره ملی اقدام میشود.
آقای مدرسی در جواب اهداف این کنگره بیان داشت:
تشکیل چنین کنگره‌ای میتواند اهداف متعددی داشته باشد. مساله کرد و خواست آنان برای رفع ستم ملی که در هر یک از این کشورها شکل و محتوای متفاوتی هم به خود گرفته است به موقعیت غیرقابل برگشتی رسیده است. طرح این خواست به شکل بر گزاری یک کنگره ملی در سطح وسیعی در میان افکار عمومی جهانی و منطقەای میتواند یکی از این اهداف باشد. در عین حال ملت کرد میخواهد خود و اهداف خود را به زبان خود و نه از زبان دیگران به جهانیان و ملتها و حتی دولتهای منطقه بشناساند. کنگره میخواهد نشان بدهد که ملت کرد اهداف آشتی جویانەای دارد و نه تنها تهدیدی برای ثبات منطقه و جوامع این کشورها نیست بلکه یک فرصت برای استقرار دموکراسی است به این معنی که بدون شناسائی این حقوق وآزادی کردها از زیر بار ستم ملی نمی توان سخن از یک دموکراسی پایدار در منطقه کرد.
وی همچنین در ادامه اضافه کرد:
تا آنجائیکه ممکن باشد خواست ها و پرنسیپ های مشترک بخش های مختلف جنبش کردستان را فرموله کرده و اعلام نماید. خواست رفع ستم ملی، همزیستی مسالمت جویانه با ملل دیگر در این کشورها، از جمله مسائلی است که باید اعلام شود. در ضمن در این کنگره به صراحت باید بر حق کردها و پافشاری آنان بر خواست هایشان انگشت گذاشته و مبارزه در این راه را برای آنها به رسمیت بشناسد.
در ضمن کنگره ملی باید تفاوت های موقعیت کردها را در هر یک از این چهار بخش به رسمیت شناخته و حق طبیعی و مشروع کردها را برای دفاع از خود در مقابل سیاست انکار، ژنوساید و دیگر اقدامات سرکوبگرانه که متوجه امحاء فیزیکی آنان است، به رسمیت بشناسد.
در بخشی دیگر از آقای مدرسی سوال کردیم تشکیل این کنگره چه تاثیری میتواند در مناسبات بین احزاب کردستان ایران داشته باشد؟
آقای مدرسی در جواب با اشاره به اینکه یکی از پیام های کنگره خطاب به خود احزاب و بخش‌های کردستان می‌باشد خاطر نشان کرد:
در این پیام به صراحت از قدغن بودن هرنوع توسل به خشونت و اسلحه در رابطه بین احزاب کرد، صرف نظر از اینکه در چه بخشی از کردستان هستند و یا درگیر چه نوع اختلاف سیاسی و نظری و تشکیلاتی با احزاب دیگر هستند، سخن به میان آورده می شود. بدون تردید این پیام و فعال و دخالتگر بودن کنگره  در این مورد می تواند بر مناسبات سالم تر میان احزاب کرد تاثیر مثبت بگذارد. طبیعی است که این تاثیر مثبت شامل احزاب کردستان ایران نیز خواهد بود.
در ادامه آقای مدرسی در مورد حضور هئیتی به نمایندگی از ایران در این کنگره تشریح کرد:
علاوه بر اعضاء کنگره که مطابق یک لیست از میان بخش های مختلف کردستان و همچنین در میان طبقات و اقشار گوناگون جامعه شرکت کرده و دارای حق رای میباشند، تعدادی نیز به عنوان مهمان در بخش تشریفاتی کنگره و نه در همه جلسات آن دعوت خواهند شد.
این مهمانان از میان دولتمردان سابق و فعلی کشورهای مختلف، مقاماتی از سازمان ملل و همچنین کنسولگری‌های مستقر در اقلیم کردستان و به احتمال قوی از جمله کنسولگری ایران در اربیل انتخاب خواهند شد. بنابراین صحبت از شرکت آنان در جلسات عادی کنگره نیست بلکه به عنوان مهمان به بعضی از جلسات این کنگره دعوت خواهند شد.
در پایان در مورد دستاوردهای برگزاری این کنگره آقای مدرسی اظهار داشت:
برگزاری موفقیت آمیز چنین کنگرەای خود نشانەای از پیشرفت چشمگیر مساله کرد و مبارزات این ملت در مسیر آزادی است. در همان حال کنگره ملی کرد به شرط اینکه بطور موثری بتواند به عنوان یک نهاد دموکراتیک و فراگیر جوامع و بخش‌های کردستان تثبیت شود میتواند هم در منطقه و در سیر مبارزات مردم کرد در هرکدام از این بخشها و هم در سطح بین المللی به رساتر شدن صدای حق طلبانه مردم کرد یاری رساند.
آسوی روژهلات

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.